buba
Dołączył: 20 Kwi 2006 |
Posty: 3022 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/3
|
Skąd: oława |
|
 |
Wysłany: Pon 12:01, 28 Sty 2008 |
|
 |
|
 |
 |
[link widoczny dla zalogowanych]
|
Ostatnio zmieniony przez buba dnia Pon 12:02, 28 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
Piotrek
Administrator
Dołączył: 21 Kwi 2006 |
Posty: 5888 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/3
|
Skąd: Żywiec/Sienna |
|
 |
Wysłany: Pon 12:28, 28 Sty 2008 |
|
 |
|
 |
 |
Buba, już dawno chciałem zapytać, co to jest ta PULPA którą często chwalisz? Możliwe, że znam pod inną nazwą a jeżeli nie to może być przydatne danie. Zdradź przepis, ogólną charakterystykę i może jakieś zdjęcie jeżeli masz.
|
|
buba
Dołączył: 20 Kwi 2006 |
Posty: 3022 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/3
|
Skąd: oława |
|
 |
Wysłany: Pon 12:41, 28 Sty 2008 |
|
 |
|
 |
 |
jest to jedzenie oparte na ryzu, makaronie, do ktorego wrzuca sie co popadnie ser, fasole, kukurydze, cebule, koncentrat pomidorowy, grzyby, mieso.. najbardziej smakuje robione na ognisku
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
wiele ludzi mowi ze lepiej smakuje niz wyglada a nazwy sa przerozne w roznych czesciach polski, spotkalam sie juz z okresleniem: breja, berbelucha, paw, potrawa na winie (tzn, wszystko co sie nawinie pod reke)
|
|